Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zegels voor het goede doel

Lau van Wouwen (85) uit Leiderdorp verzamelt julemærker, bij verzamelaars ook wel bekend als julezegels.

Het is Deens en betekent kerstpostzegel. Deze zegels werden voor het eerst in 1904 in Denemarken uitgegeven op initiatief van postmeester Einar Holboell. Tal van landen volgden. Ze zijn een beetje te vergelijken met de tbc-zegels die ooit in ons land werden uitgegeven. Lau: “In december zijn de zegels te koop. De opbrengst van deze bijplakzegels wordt gebruikt voor een goed doel, vaak in de zorg, zoals het financieren van tehuizen en de missie.” Lau mist nog de nodige Deense zegels van voor 1940 en zou graag met andere verzamelaars in contact komen. “Sommige zegels hebben een heel behoorlijke waarde en worden zelfs geveild.” De gepensioneerde bouwkundige komt heel vaak in Denemarken en spreekt de taal een beetje. “Mijn overleden vrouw kwam na de oorlog als negenjarige in Denemarken om aan te sterken. Ze bleef bij een pleeggezin wonen. Zo is haar liefde en later ook mijn liefde voor Denemarken ontstaan.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren