Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Wel of geen wasverzachter?

Tijdens een spreekbeurt in het land vroeg een dame mij of wasverzachter nog wel nodig is met alle moderne wasmiddelen en wasmachines. Wij gebruiken al jaren geen wasverzachter meer, want wij hebben heel zacht water.

Daarnaast vermindert wasverzachter de absorptie van handdoeken. Het kan zich bovendien op den duur ophopen in de wasmachine en rubberen deurdichtingen aantasten. Los van dit alles zitten in moderne wasmiddelen bestandsdelen die uw was ook zacht maken. Dit kan ook door een half kopje schoonmaakazijn aan het wasgoed toe te voegen. U kunt daarnaast wat minder hard centrifugeren of minder wasmiddel gebruiken. Aan de andere kant ruikt wasverzachter lekker en zorgt het ervoor dat het strijken makkelijker wordt. Bovendien maakt wasverzachter antistatisch en wordt het drogen versneld. Een alternatief is het gebruik van droogtrommeldoekjes.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren