Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Martine

Toen ik vorige week maandag door Joop van den Ende op de hoogte werd gesteld van het trieste nieuws dat Martine Bijl was overleden, schrok ik enorm. Ik wist dat het na haar hersenbloeding niet zo goed met haar ging, maar dit definitieve einde kwam heel onverwacht.

Het was alweer enige tijd geleden dat ik bij haar en haar man Berend Boudewijn thuis in Maarssen was. Ze waren erg op hun privacy gesteld. Ik stuurde haar met enige regelmaat een bloemetje, om daarmee aan te geven dat we aan haar bleven denken. En ze stuurde altijd een lief berichtje terug. Het succes van ons geliefde programma ‘Heel Holland Bakt’ hebben we aan Martine te danken, aan haar zeldzame presentatie en uitstraling. Ze kon spelen met woorden, tongue-in-cheek, ze zat vol onverwachte intonaties en speelse teksten. Ooit besloot ik om Martine voor ‘Heel Holland Bakt’ te vragen, omdat ze acteren en presenteren zo buitengewoon goed kon combineren. Daar was ze uniek in. Nog zie ik ons zitten in het Amstel Hotel in Amsterdam. Ik had haar uitgenodigd voor een high tea om haar voor het programma te polsen. In de aanloop naar mijn verzoek serveerden de obers een prachtig aangeklede taart met haar naam erop op onze tafel. Ze keek me verbaasd aan: ‘Wat is dat nou Jan?” En wat was ik blij dat ze na een week wachten uiteindelijk instemde met dit verzoek. ‘Heel Holland Bakt’ was zonder Martine nooit zo groot geworden als het nu is. We misten haar al en nu helemaal.

Op pagina 5 vindt u een fotocollage met momenten uit haar gouden carrière. Bedankt Martine voor al het moois dat je ons gegeven hebt. Ik zal je nooit vergeten!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren