Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Kersentijd

Aan de zuidoostkant van Utrecht bevindt zich in Cothen het fruittelersbedrijf van Theo en Martine Vernooij. Hier worden met passie en vakmanschap kersen geteeld.

Maar er is ook het Kersenmuseum met informatie over de teelt en tradities van het fruit. Bezoekers kunnen ook een wandeling maken door de authentieke hoogstamboomgaard. In Landwinkel met Schenkerij worden streekproducten te koop aangeboden en is het mogelijk te genieten van een kopje koffie met uiteraard een vers kersentaartje. In het laatste weekend van juni wordt hier het jaarlijkse Kersenfestival gehouden. In de hoogstamboomgaard is dan een kersenmarkt, zijn er verschillende demonstraties en rijdt een kersentreintje rond.

29 en 30 juni
dekersenhut.nl
0343-562799

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren