Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn dier en ik: ‘Ze zijn steeds minder bang’

Loes van Bruggen (67) uit Zandvoort kan er maar niet over uit hoe liefdeloos bepaalde fokkers met rashondjes omgaan. “Het gaat sommigen van die lui alleen maar om het geld. Zodra de hondjes oud zijn en voor genoeg nestjes hebben gezorgd, interesseert het die fokkers niet meer wat ermee gebeurt. Ze hebben hun werk gedaan en worden afgedankt. Die beestjes raken totaal verwaarloosd en mensenschuw. Gelukkig worden die dieren opgevangen door Moon van Moon’s Yorkshire Terriërs Stichting. Zij zoekt dan woonadresjes voor die dieren, zodat ze op latere leeftijd toch nog iets van een gelukkig bestaan krijgen. Ik heb drie hondjes van haar overgenomen: Bibi, Fleur en Babs. Eigenlijk om te kijken of ik in mijn omgeving een woonadresje voor ze zou kunnen vinden, maar ze zijn zo lief. Ik kon er geen afstand meer van doen. Nu wonen ze alle drie bij ons. Ze gaan mee naar de duinen en het strand, krijgen goede verzorging, lekker eten, veel liefde en mogen zelfs bij ons op bed slapen. Ze zijn steeds minder bang voor mensen en leven helemaal op. Al durfde Babs écht nog niet voor jullie camera op de foto. Maar ook haar vertrouwen groeit nog met de dag. Ik ben zo blij dat we deze lieve dieren toch nog een waardig bestaan kunnen geven.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren