Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Deftige Dieren

Het is nu elke dag dierendag op Kasteel Amerongen! Want in de nieuwe themarondleiding ‘Deftige Dieren’ staan de honden, paarden, poezen en alle andere dieren die ooit op het kasteel woonden centraal. Welke dieren leefden er op en om het fraaie Kasteel Amerongen en hoe gingen de adellijke bewoners daarmee om? De rondleiding geeft een verrassend inkijkje in het dierenleven op het adellijk Huys vanaf de 17de eeuw. U maakt kennis met de huisdieren van de graven en gravinnen Van Reede en Van Aldenburg Bentinck en leert alles over adellijke voorrechten en tradities, zoals de jacht en het houden van duiven en konijnen. Zelfs de beestjes die een dagelijkse plaag vormden voor de bewoners (en het huidige museum), zoals muizen, vlooien en luizen worden niet overgeslagen. 7 juni tot 1 dec. kasteelamerongen.nl 0343-563766

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren