Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Stervenszorg onderbelicht

Elke arts krijgt ermee te maken: patiënten die niet meer beter worden. Maar het onderwerp blijft tijdens de geneeskundeopleidingen onderbelicht. Dat concludeert onderzoeker en hoogleraar ouderengeneeskunde Joris Slaets na onderzoek onder de acht medische faculteiten in Nederland. Jonge artsen moeten volgens Slaets beter voorbereid worden op de praktijk waar zij al snel met de dood te maken krijgen. “Als er geen sprake meer is van genezen en behandelen, zijn er in de zorg andere vaardigheden nodig: goede gesprekken voeren, aandacht voor spirituele en psychosociale aspecten, zelfreflectie”, vertelt de hoogleraar. “Vaardigheden die je sowieso een betere dokter maken. In de laatste levensfase kun je zo veel voor mensen betekenen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren