Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Slakken

Vaste en eenjarige planten, waar slakken gek op zijn, zijn Hosta’s, Riddersporen, Lobelia’s, Lupine, Achillea, slaplanten, afrikaantjes en nog vele andere. Slakken eten alle planten waarvan het blad jong en mals is.

Een snelle manier om slakken te doden is de volgende: ga met een emmer kokend water op slakkenjacht als de schemering begint. Gooi de gevonden slakken in het hete water en ze zijn meteen dood. De dode slakken daarna weer in de tuin gooien, zodat wormen, kevers en vogels weer wat te eten hebben. Slakken zijn gek op bier: graaf een schaaltje in de grond, zodat de bovenkant gelijk is met de grond, doe er bier in, de slakken gaan eropaf en verdrinken. Ook ochtendvoer voor kippen helpt de slakken opruimen, ze eten zich letterlijk dood. Gebruik nooit chemisch slakkendood. Vogels, egels, padden, honden en katten eten hiervan en sterven daardoor sterven. Er is een biologisch middel Escar-Go en dit werkt goed. Na het eten door slakken treedt een vraatstop op, doordat de kropklier verlamd raakt. De slak kruipt in de grond en gaat dood. Als natuurlijke vijanden slakken eten, die Escar-Go hebben genuttigd, dan hebben zij daar geen last van.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren