Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Een aangetekende hobby

Jos van Zon (70) uit Emmen denkt dat hij de enige Nederlander is die aantekenstrookjes verzamelt en deze keurig in multomappen sorteert. Hij legt uit: “Vroeger had elk postkantoor zijn eigen aantekenstrookje.

Het strookje werd op een brief of pakje geplakt die aangetekend verstuurd moesten worden. Je spreekt dan van een r-strookje. R staat voor het Franse woord ‘recommandé’ en dat betekent dus aangetekend.” In de jaren tachtig leek het Jos een leuk idee deze strookjes te verzamelen. Hij was toen heel fanatiek. “Ik schreef gemeenten, provincies en grote bedrijven aan met het verzoek of zij de strookjes op aangetekende brieven en pakjes voor mij wilden bewaren. Tot mijn verbazing gaven heel wat organisaties daaraan gehoor. Zo kreeg ik via uitgeverij Elsevier veel aantekenstrookjes uit het buitenland.” De klad kwam in de verzameling toen de strookjes plaatsmaakten voor een onpersoonlijk bonnetje als bewijs. Bovendien verdwenen alle postkantoren. Jos vertelt: “Dan valt er niet zo veel meer te verzamelen, maar de collectie doe ik niet weg.” Bent u ook verzamelaar? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren