Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De tip van Léon

Almere is vooral in het nieuws als stedelijk overloopgebied voor wanhopig naar een betaalbare woning zoekende Amsterdammers. De nieuwe stad in de polder (inmiddels meer dan 200.000 inwoners) met zijn autovrije fietsroutes, is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Vanwege de architectuur bijvoorbeeld. Maar rijd dan ook door naar het buitengebied van Flevoland en verbaas je over de nieuwe natuur die hier in een paar decennia tot volle wasdom is gekomen. Ik keek ervan op. Door de rijke kleibodem groeier de bomen er sneller dan elders, waardoor het bos veel ouder lijkt dan het is. Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag en zondag ontdekkingstochten met de Beverbus door het buitengebied. Onderweg is er grote kans op het spotten van reeën, een vos of ijsvogel. En verschillende beverfamilies hebben zich hier ook gehuisvest, vandaar de naam van de bus. elk weekeinde staatsbosbeheer.nl 036-5384416

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren