Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Cholesterol speelt rol bij alzheimer

Ophoping van cholesterol in de hersencellen van alzheimerpatiënten leidt tot de opstapeling van schadelijke alzheimereiwitten. De eiwitten verstoren de communicatie tussen de hersencellen, wat uiteindelijk leidt tot het afsterven van de hersencellen, met dementie tot gevolg. “Onze bevindingen laten zien dat de ophoping van cholesterol in hersencellen een veel schadelijker effect heeft dan voorheen gedacht”, zegt alzheimer-onderzoeker Rik van der Kant (VU Amsterdam). “Dit geeft nieuwe aanknopingspunten voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer, met medicijnen die zich voornamelijk richten op het normaliseren van de hoeveelheid cholesterol in de hersenen van alzheimerpatiënten.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren