Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Bananenijs met noten en chocola

Oude bananen weggooien? Zonde! Hoe bruiner, hoe zoeter, dus hoe geschikter voor gezonde toetjes of tussendoortjes. Dit keer de bekende ‘Chunky Monkey’, maar dan zonder toegevoegde suikers en ook nog eens zonder zuivel. Zorgeloos genieten!

Bereiden: Snijd de bruine bananen in plakjes en vries ze in circa 4 uur in een diepvriesbakje in. Haal de bananen uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine of hoge maatbeker. Voeg eventueel een paar druppels water toe en de vanille-essence en mix of pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Hak de walnoten en de chocolade en voeg samen met het zout en eventueel pindakaas toe. Mix nog kort en verdeel over kommen. Mochten de bananen te zacht zijn geworden tijdens het mixen, dan kunt u het voor serveren nog tien minuten in de vriezer terugzetten.

Ingrediënten (2 personen):

• 4 bruine bananen
• paar druppels water
• paar druppels vanille-essence
• 30 gram walnoten
• 30 gram pure chocolade
• snufje zout
• eventueel 1 eetlepel pindakaas
• extra nodig: keukenmachine/staafmixer

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren