Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De tip van Léon – Michelangelo

Van een bezoek aan de Sixtijnse Kapel in Rome herinner ik me nog goed de enorme drukte en de ordebewakers die tevergeefs trachtten te voorkomen dat toeristen de plafondfresco’s van Michelangelo fotografeerden. Wat een chaos. Die problemen zijn er niet in de Amsterdamse Beurs van Berlage waar de bijzondere tentoonstelling ‘A Different View’ de mogelijkheid biedt om op een rustige en andere manier dit tijdeloze kunstwerk te beleven. De nek verrekken en naar boven kijken is niet nodig, want door een slimme constructie kunnen bezoekers hier tussen de fresco’s door lopen. Niet de originelen uiteraard, want muurschilderingen laten zich zomaar niet verplaatsen. Op de expositie gaat het om natuurgetrouwe fotomechanische kopieën. Iets kleiner van formaat, maar wel voorzien van een toelichting over de maker en achtergrond van dit tijdloze meesterwerk dat Micheangelo meer dan vijfhonderd jaar geleden vervaardigde.

t/m 12 mei – beursvanberlage.com – 020-5304141

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren