Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Pompoengnocchi met champignonsaus

Een echt weekendrecept, waarvoor je je handen uit de mouwen mag steken en heerlijk mag kneden: gnocchi! Dat betekent in het Italiaans ‘klontjes’ en na de bereiding ervan weet je ook waarom! Meestal wordt het met aardappel­puree gemaakt, maar in dit recept is dat vervangen door pompoen, waardoor je niet alleen een kleurrijke pastasoort hebt, maar ook nog eens verborgen groente binnenkrijgt.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de pompoen in circa 25 minuten gaar. Laat de pompoenblokjes afkoelen. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Snijd de champignons en bak ze circa 10 minuten op hoog vuur. Voeg een scheut wijn toe. Ris de tijm boven de pan. Voeg de slagroom toe en laat circa 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de pompoen met de staafmixer of stamper tot puree. Voeg het ei en de bloem toe en kneed tot soepel deeg. Verdeel het deeg in vier delen en rol hier vier dunne rollen van. Snijd de rollen in stukjes van circa 2 cm breed. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de gnocchi in 2 delen in circa 3 minuten gaar. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet de gnocchi af en laat goed uitlekken. Smelt een klontje boter in een pan en bak de gnocchi circa 5 minuten goudbruin en krokant. Verdeel de gnocchi over borden en verdeel hier de saus overheen. Leg er wat rucola op en bestrooi met geraspte Parmezaan.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren