Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Ouderen sportiever

De wekelijkse sportdeelname van ouderen, zowel van 65- tot 80-jarigen als van 80-plussers, is flink gestegen; van 25 procent in 2001 naar 42 procent in 2017. Ook de sportdeelname van 55- tot 65-jarigen steeg sterker dan bij 18- tot 55-jarigen. Volgens het Mulier-instituut dat deze cijfers naar buiten bracht, zijn de nieuwe generaties ouderen in hun leven meer met sportbeoefening in aanraking gekomen dan voorgaande generaties ouderen en blijven zij langer actief. Lichamelijke belemmeringen vormen de belangrijkste drempel voor 65-plussers om niet te sporten. Als jongere volwassenen niet sporten, noemen ze tijdgebrek als belangrijkste reden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren