Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Champignonburgers

Een goede burger op een broodje is echte comfort food; bord op schoot op de bank en lekker happen! Maar zo’n burger hoeft absoluut niet altijd van vlees gemaakt te zijn. Dit recept is met champignons, linzen en walnoten. Voedzaam, eiwitrijk, maar bovenal echt heerlijk! Om je tanden in te zetten.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg het komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut. Snijd de champignons in plakken en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Spoel de linzen af en doe ze in een hoge maatbeker. Hak de koriander en voeg toe. Voeg het eitje en de havermout toe en pureer met de staafmixer tot een grove massa. Hak de walnoten, voeg ze toe aan het sjalot-champignonmengsel en pureer nogmaals kort. Breng op smaak met peper en zout. Mocht het mengsel nog te nat zijn, voeg dan nog wat havermout of bloem toe. Vorm vier burgers en bestrijk ze met olie. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten om en om (tussendoor keren) goudbruin en gaar. Lekker op een broodje met sla, tomaat, komkommer en mayonaise. Of met zoete aardappelfriet uit de oven en een salade!

Ingrediënten (4 burgers): 1 sjalot • 2 teentjes knoflook • 2 theelepels komijnpoeder • olijfolie • 250 gram kastanjechampignons • 1 blikje linzen (à 160 gram) • half bosje koriander • 1 ei • 60 gram havermout (of bloem) • 30 gram walnoten • peper, zout • extra nodig: staafmixer

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren