Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Postzegels met een ‘smaakje’

De meeste verzamelaars zijn nog steeds mensen die postzegels sparen. Begin jaren tachtig waren er 200.000 geregistreerde  latelisten, nu hooguit nog 17.000 en de vergrijzing is groot, evenals de waardedaling van de postzegels. Fred Spaargaren (79) uit Amstelveen spaart al sinds zijn jeugd postzegels, maar ongeveer tien jaar geleden stopte hij met het lukraak sparen. Nu verzamelt hij alleen nog maar postzegels met de onderwerpen cacao en chocolade. Fred, die veertig jaar bij de KLM op de afdeling catering werkte, vertelt: “Onze zoon is bonbonmaker en dat leek me wel een aardig onderwerp. Ik dacht ook: daar zijn er toch niet zo veel van, maar dat bleek een vergissing. Want na tien jaar heb ik circa 170 A4-bladen vol met zegels over dit onderwerp. Internet is natuurlijk een ideaal medium. Ze kennen me overal in de wereld, want ik ben meestal de enige bieder en de prijzen zijn gekelderd. En dankzij de zoekmachines kom ik ook veel meer te weten over de afbeeldingen op de zegels, dus sla ik twee vliegen in een klap.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren