Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Makkelijke doperwtenomelet

Diepvriesdoperwten, uien en eieren zijn ingrediënten die handig zijn om altijd in huis te hebben, want je kunt er ontzettend mee variëren in verschillende gerechten. Maak bijvoorbeeld deze makkelijke omelet. Een voedzaam lunchgerecht!

Bereiden: Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 3 minuten. Breng een pan water aan de kook en kook de doperwten circa 2 minuten. Giet de doperwten af. Kluts de eieren in een kop en voeg de doperwten en ui toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Verwarm nog een scheutje olie in de pan en schenk het eimengsel in de pan. Verspreid de doperwten, ui en ei goed over de hele pan en bak circa 4 minuten op laag vuur. Draai de omelet met behulp van een spatel op een bord om en bak nog circa 3 minuten aan de andere kant. Lekker met boerenbrood!

Ingrediënten (2 personen): 1 grote ui olijfolie 250 gram doperwten (diepvries) 3 eieren peper, zout boerenbrood

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren