Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Leven onder zeeniveau

De zeespiegel stijgt, de bodem daalt. Om droge voeten te houden zijn extra maatregelen nodig. Een actueel thema. Over de geschiedenis van de strijd tegen het water in ons land heeft gastconservator Erik Luik voor het Zaanse Molenmuseum in Koog aan de Zaan een tijdelijke tentoonstelling gemaakt. Met prachtige kaarten, oude schilderijen en fraaie maquettes van diverse musea en het hoogheemraadschap, met interessante films en animaties. Een centrale rol heeft de poldermolen die succesvol vele meren drooglegde. De vaste collectie van het molenmuseum is ook zeer de moeite van een bezoek waard. Het station Zaandijk en de Zaanse Schans met een eigen Zaans Museum liggen op loopafstand.

t/m 17 mei zaanschemolen.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren