Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Verrassende kokosgemberbonbons met pure chocolade

Zoete, smeuïge, goddelijke bonbons; een guilty pleasure van… groente! Hiermee blaas je iedereen, inclusief jezelf, helemaal omver. Verantwoord snoepen! Bereiden: Breng een pan water aan de kook en kook de doperwten circa 2 minuten. Giet de doperwten af en doe ze in een hakmolen of hoge maatbeker. Snijd de stemgember in stukjes en voeg samen met een flinke scheut gembersiroop toe. Voeg de havermout en kokosmeel toe en mix of pureer met de staafmixer tot een egale massa. Maak bolletjes van de doperwtenpuree en leg de bolletjes op een bord met keukenpapier. Leg het bord circa 10 minuten in de vriezer. Breng een pan met een laagje water aan de kook en zet hierop een kom. Hak de chocolade in stukjes en laat in de kom boven het kokende water smelten. Leg een bakpapiertje op een bord. Haal de doperwtenbolletjes door de chocolade en leg ze op het bord met keukenpapier. Leg de doperwtenbonbons weer circa 15 minuten in de vriezer.

Ingrediënten: (12 bonbons) 200 gram diep- vriesdoperwten • 3 bolletjes stemgember + scheutje gembersiroop • 2 eetlepels havermout • 2 eetlepels kokosmeel • 150 gram pure chocolade • extra nodig: hakmolen of hoge maatbeker en staafmixer. TIP: heeft u geen kokosmeel? U kunt gerust extra havermout gebruiken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren