Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De maltezer kruising van Freek

Als mensen denken we soms dat we alles weten, maar vergis je niet in honden, die hebben een sterk instinct”, weet Freek Hovius (74) uit Hilversum. Toen hij vorig jaar last kreeg van zijn hart, merkte zijn hondje Binky (10) dat eerder dan het baasje zelf. “Hij keek me al dagen heel indringend aan en als ik op de bank ging liggen, blafte hij me steeds wakker. Zoiets had hij in de jaren ervoor nooit gedaan.” Maar enige weken later bleek waarom. “Binky wist op de één of andere manier dat het niet goed met me ging en voelde het onheil eerder aankomen dan ik. Hij kreeg gelijk. Ik kreeg een hartinfarct en moest met spoed opgenomen worden. De cardioloog bevestigde dat honden zoiets vaak veel eerder aan voelen komen en ons dan proberen te waarschuwen. Geweldig toch, zo’n vriend? Ja, Binky is echt mijn maatje, helemaal sinds mijn vrouw er niet meer is. Hij is trouwens al mijn tweede Maltezer. Mijn eerste ging dood van heimwee toen mijn vrouw was overleden. Hij was dag en nacht bij haar geweest en toen ze weg was, wilde hij ook niet meer. Nu geniet ik met Binky steeds weer van elke dag die ons gegeven wordt.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren