Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Makkelijk en gezond soepje

Soms zijn er winterdagen waarop je liever de deur niet uit gaat. Deze soep is voedzaam, bevat meer dan 250 gram groente per persoon en is perfect voor zo’n ‘ik-blijf-liever-thuis-dag’! Met maar zes ingrediënten die ook nog eens zo uit de voorraadkast komen, want ook winterpeen kunt u rustig een aantal weken op een koele plaats buiten de koelkast bewaren.

Bereiden:Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil de winterpeen en snijd in stukjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het water en de kokosmelk toe en verkruimel hier het bouillonblokje boven. Voeg de kikkererwten toe en kook circa 20 minuten. Pureer met een staafmixer tot gladde soep. Verdeel de soep over twee kommen.

Ingrediënten 2 personen: 2 uien • olijfolie • 400 gram winterpeen • 2 tl kerriepoeder • 400 ml water • 200 ml kokosmelk • 1 bouillonblokje • 1 pot kikkererwten (350 gram) Extra nodig: staafmixer

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren