Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Hoeveel cafeïne per dag?

Te veel cafeïne kan klachten geven, maar wat is te veel? De gemiddelde Nederlandse man krijgt dagelijks 600 mg binnen, de gemiddelde Nederlandse vrouw 500 mg. Wie merkt gevoelig te zijn voor cafeïne, kan zich volgens het Voedingscentrum beter beperken tot maximaal 400 mg per dag. Cafeïne zit onder meer in kof e, thee, cola, energiedrankjes en chocolade. Een dagelijkse ‘dosis’ van 400 mg komt overeen met vijf kopjes kof e. Een kop thee en een glas cola staan gelijk aan een halve kop kof e. Typische cafeïneklachten zijn: rusteloosheid, beven, duizeligheid, suizende oren, hartkloppingen en slaapstoornissen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren