Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Met geen pen te beschrijven

Willem Roes is met 87.000 stuks een uiterst serieuze verzamelaar van reclamepennen. Alle pennen heeft hij keurig gesorteerd op model en bedrijfsgroep. Hij kan dan ook meteen zien of hij een pen dubbel heeft. Relatief zeldzaam zijn de zogeheten ’floaty’-pennen waar Willem er 800 van heeft. Dat zijn pennen met een houder waar een drijvertje in zit met de naam of het logo van een bedrijf. Het drijvertje gaat heen en weer bij het op en neer bewegen van de pen. Willem: “Mijn dubbele pennen stuur ik op naar de BIC-fabriek die ze hergebruikt. Ik krijg 2 cent per pen en dat geld gaat naar een opleiding voor hulphonden. Ik heb op die manier al 820 euro voor de hulphonden opgehaald!” Zijn favoriete pen is een Fisher-spacepen die speciaal ontwikkeld is voor de ruimtevaart. “Je kunt er in het heelal mee schrijven, maar ook onder water.” Willem exposeert regelmatig en hij heeft ook een website: pennenman.com Bent u ook verzamelaar? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren