Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

‘Bij de begrafenis van haar maatje was ze helemaal van slag’

Ysja, 14 jaar, en haar maatje Duna, 15 jaar, zijn vanaf het begin samen geweest. Ze waren twee handen op een buik.

Altijd samen op pad”, vertelt Monique Pinheiro (56) uit Zandvoort. “Toen Duna ziek werd, keek Ysja al zorgelijk toe. Ze voelde dat het serieus was. En toen Duna daarna overleed, was Ysja erbij. Dat vonden we beter voor haar verwerkingsproces. Bij de begrafenis was Ysja helemaal van slag, zo zielig, maar mijn man en ik ook, hoor. En sinds Duna is overleden, is Ysja een stuk rustiger. Lang niet zo speels en stout als vroeger. Maar hopelijk is dat iets tijdelijks en komt het weer terug. We zijn in elk geval net zo lief voor haar en gaan vier à vijf keer per dag met haar naar buiten. Heerlijk de duinen in of het strand op. De honden waren en zijn alles voor ons. We stemmen ons hele leven op hen af. Ook onze vakanties. We gaan twee keer per jaar snorkelen in de Rode Zee van Egypte en dan komen onze dochters logeren. Die nemen ieder een halve week vrij. Dat moet ook wel, want IJslandse honden kunnen niet lang alleen zijn. Ze zijn heel bijzonder: lief, aanhankelijk en toch ook waaks. Ik ben zo blij dat we Ysja nog hebben.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren