Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Purol

Purol is een echt Nederlands merk, dat in 1903 door Andries Mijnhardt op de markt werd gebracht.

In 2012 kwam het merk in handen van het Nederlandse familiebedrijf Labori. Purol heeft nu acht verzorgingsproducten, maar diverse lezers van MAX Magazine zweren vooral bij de vette, geelachtige zalf. Dat is de ‘zalf • onguent’. Het Franse woord ‘onguent’ betekent overigens gewoon ‘zalf’. Deze zalf wordt vooral gebruikt om kleine wondjes, schrammen en kloofjes te behandelen. Bij baby’s wordt het gebruikt tegen luieruitslag of schrale plekjes op het lichaam. Ouderen gebruiken het vooral bij gesprongen lippen, kloofjes op handen en voeten of om de droge huid in te smeren. Ik had vroeger als jongetje vaak schaafwonden. Mijn moeder maakte de wond schoon en smeerde er Purol op. Soms ging er ook nog een pleister op.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren