Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Limousin-koeien van Aad

Mensen maken vaak de vergissing door mijn koeien limousines te noemen, naar de luxe taxi’s. Maar mijn Limousin schrijf je dus zonder de extra ‘e’ aan het eind”, lacht Aad Salman (62) uit Noordwijkerhout. Al mag je zijn koeien gerust luxe koeien noemen. “Zeker, want het is een sterk, van oorsprong Frans koeienras. Ze geven lichte kalveren en er hoeft daardoor nooit een keizersnede te worden gedaan. Hun bruine vacht is mooi. Met die witte rondjes om de ogen is het net alsof ze een bril dragen en ze hebben altijd een witte ring om hun neus. Hun hoorns zagen we er niet af, maar laten we lekker zitten. Net nadat ze hebben gekalfd, moet je ze met rust laten. Dat geven ze met hun lichaamstaal aan. Maar die taal versta ik inmiddels wel.” Aad (op de foto met de hoogdrachtige Margriet) hecht zich niet aan zijn 52 Limousin-koeien, maar is wel goed voor ze. “Sommige blijven wel vijftien jaar bij ons. Ik begeleid ze van hun eerste tot hun laatste stap. Ja, ook op de laatste tocht naar de slager. Ik heb daar geen moeite mee, omdat ik weet dat ze bij ons een heel goed leven hebben gehad.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren