Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Met tranen in de ogen bedankte hij ons

Wij hebben sinds vijf jaar een zogeheten knuffelbak met konijntjes”, zeggen René de Wierik (51) en zijn vrouw Angela (44) van de ANBI Stichting Knuffelkonijntjes uit Zwolle, op de foto met hun konijntjes Jip (2) en Janneke (2).

“Hier gaan we mee langs zorginstellingen. Want ook oudere mensen en mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking genieten er enorm van om onze konijntjes te mogen aaien. Zo vergeten ze hun zorgen, ziekte of eenzaamheid eventjes. Dat doet die mensen vaak ontzettend goed. Een vrouw van tachtig jaar in een zorginstelling had sinds haar herseninfarct al zes maanden geen woord meer met haar familie gesproken, maar nadat ze een kwartiertje één van onze knuffelkonijntjes op haar schoot had geaaid, begon ze opeens weer te praten. Voor het eerst sprak ze weer met haar man! Met tranen in zijn ogen bedankte hij ons. Dit soort ervaringen stimuleert ons om door te gaan met ons werk. We zorgen goed voor onze konijnen, hoor. Als het zomers te warm is, trekken we er niet op uit, want dat is voor de konijnen niet prettig. Maar bij zachte temperaturen vinden ze al die aandacht juist leuk en wordt het een feest voor iedereen.”

Meer op hetknuffelkonijn.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren