Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Kwasten en terpentine

Het is een veelvoorkomend euvel. Mensen willen thuis gaan schilderen en bemerken dat de kwasten keihard zijn geworden. Dat gebeurt met goedkope, maar ook met dure kwasten. U zult dan nieuwe moeten kopen. De meeste verf is tegenwoordig op waterbasis, zodat je eigenlijk geen terpentine meer nodig hebt. Na het schilderen schraap ik met een oude doek zo veel mogelijk verf van de kwast af, want verfresten veroorzaken de hardheid. Daarna de kwast een uur of vijf in warm water leggen en vervolgens goed afdrogen en droog bewaren. Is uw fles terpentine in de schuur nu waardeloos geworden? Niet helemaal. Atze Bouwes maakt vette oppervlakken zoals haar fornuis in een oogwenk schoon met een doekje met terpentine. “Ik heb helemaal geen sopje nodig”, schrijft ze.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren