Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Smoothies… minder gezond dan fruit

In de Schijf van Vijf staan geen smoothies. Volgens het Voedingscentrum telt het fruit in een smoothie niet mee voor je dagelijkse portie fruit. 

Niet alleen in een kant-en-klare, ook in een verse smoothie zitten minder voedingsstoffen dan in bijvoorbeeld een hele banaan of een hele sinaasappel. In de blender gaat de structuur van het fruit kapot. Daardoor blijft er van de voedingswaarde minder over. Fruit in de vorm van een smoothie geeft minder snel een verzadigend gevoel. In fruit zitten natuurlijke suikers. Met twee stuks fruit op een dag is dat geen probleem, maar met een smoothie van 250 milliliter drink je al snel net zo veel suikers als met het eten van zeven suikerklontjes. Aan kant-en-klare smoothies is vaak nog extra suiker toegevoegd.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren