Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Dit zijn onze kanshebbers!

Nederland verschijnt zaterdag 7 juli met vier hele goede klassementsrenners aan de start van de 105de Tour de France: Tom Dumoulin (27), Bauke Mollema (31), Steven Kruijswijk (31) en Wilco Kelderman (27). Hoe schat Erik Breukink, in 1989 onze laatste geletruidrager, hun kansen in?

Breukink: “Tom Dumoulin is de absolute nummer 1 van Sunweb, een ijzersterk team. De ploegentijdrit en de etappe over de Noord-Franse kasseien, in de eerste week, spelen sterk in zijn voordeel. Op de eerste rustdag heeft het klassement vast al enige gestalte gekregen.”

Wilco Kelderman
“Meesterknecht van Dumoulin. Laten we hopen dat valpartijen hem bespaard blijven. Wilco valt de laatste jaren wel opvallend vaak.”

Bauke Mollema
“Hij heeft nog betrekkelijk weinig wedstrijdkilometers. Dat houdt verband met de huidige trend van veel trainen en veel hoogtestages. Het kan dat Bauke, kopman van Trek-Segafredo, superfris aan de Tour begint, maar ook dat hij er eerst in moet komen en daardoor tijd verliest.”

Steven Kruijswijk
“In de Giro deed hij het een paar keer uitstekend. Of hij bij LottoNL-Jumbo de status van beschermd coureur gaat genieten, weet ik niet. Mogelijk wordt de kaart ‘Roglic’ getrokken, want deze Sloveen won kortgeleden de Ronde van Baskenland en de Ronde van Romandië.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren