Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Arts moet goed voor zichzelf zorgen

Een goede arts zorgt ook goed voor zichzelf. Dat staat in de nieuwe ethische code voor Belgische artsen. “Wie anderen goed wil verzorgen, moet dat ook bij zichzelf doen.” In de nieuwe code wordt onder meer geschreven over de hoeveelheid uren die artsen maken. “De arts streeft naar evenwicht tussen zijn beroepsactiviteit en zijn privéleven.” Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst één op de vijf artsen een burn-out heeft gehad. De vernieuwde code is een aanmoediging voor artsen om zichzelf niet te vergeten. “Doen ze dat wel, dan lijden hun patiënten daaronder. Het is cruciaal dat artsen niet over hun grenzen gaan”, aldus Michel Deneyer van De Orde der Artsen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren