Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Senioren krijgen vaak steun uit buurt

Bijna tachtig procent van de 65-plussers kan in de buurt terecht voor een praatje. Vaak blijft het niet bij praten alleen, meer dan de helft van de ondervraagden krijgt hulp uit de buurt wanneer dit nodig is.

Hulp wordt vooral geboden in de vorm van klusjes, gezelschap en vervoer. Senioren helpen elkaar ook onderling vaak. Dit alles blijkt uit het onderzoek van mijnkwaliteitvanleven.nl. Bijna de helft van de senioren geeft aan dat de hulp uit de buurt het leven beter maakt. Van de ouderen met een beperking geeft één op de twaalf aan, dat ze zonder de hulp niet meer zelfstandig zouden kunnen wonen. Ouderen helpen ook vaak andere ouderen, ze zetten elkaars vuilnis buiten, bieden hulp in tijd van nood en gaan met elkaar mee bij ziekenhuisbezoeken. Toch is er ook een groep ouderen die niemand in de buurt heeft om hulp te vragen of dat niet durft. Directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa
roept senioren op: “Maak kennis met je buren, maak een praatje en durf om hulp te vragen. Als je weinig contact in de buurt hebt, bezoek dan een middag in het buurthuis of wijkvereniging.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren