Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Koelkastklem gaat verspilling tegen

Het Voedingscentrum heeft een eenvoudig, maar doeltreffend concept bedacht om voedselverspilling tegen te gaan. Jaarlijks gooien we per Nederlander 41 kilo goed eten weg.

De koelkastklem moet hier verandering in brengen. Expert ‘Duurzaam Eten’ Corné van Dooren is enthousiast: “Als iedereen dit hulpmiddel straks gebruikt, kan het een flink effect hebben. Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim tien kilo voedselverspilling per huishouden.” De Koelkastklem lijkt heel simpel en dat is die ook. “Je schuift hem op een plank in je koelkast, in het zicht. Door de oranje kleur valt hij meteen op. Plaats vervolgens de restjes, open potjes en aangebroken verpakking achter de klem. Zet vooraan wat als eerst op moet. Zo staan je restjes altijd in de spotlights”, aldus Van Dooren.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren