Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Franse Epagneul van Jan Janssen

‘Alsof hij wist dat ik me ellendig voelde’

Een paar jaar geleden was ik goed ziek en dat wist Isca (4). Hij kwam in die periode steeds bij me liggen, alsof hij wist dat ik me even heel ellendig voelde”, zegt Jan Janssen (78), voormalig Tour de France-winnaar (1968) en wereldkampioen op de weg (1964). Jan is woonachtig net over de grens in het Belgische Putte. “Isca en ik werden toen grote vrienden en zijn dat nog steeds. Ik heb deze Franse Epagneul destijds uit Frankrijk gehaald. Het is een lief beest. Zo trouw en zachtaardig, behalve voor vogels dan, want ja, het is en blijft een jachthond. De angst voor hard geluid die hij op de Franse boerderij heeft opgelopen, is hij nooit kwijtgeraakt. Als we op de weg een groep ronkende motorijders tegenkomen, begint hij altijd weer te trillen.” Jan is vader van drie kinderen: twee zoons en een dochter. “Ik ben een lieve opa en vader, maar ook iemand die houdt van discipline, dat komt denk ik uit mijn tijd als topsporter. Ik heb mijn kinderen ook op die manier opgevoed. Ze moesten niet piepen, maar doorzetten. Ik denk dat dat niet zo verkeerd is in het leven. En zie: ze zijn alle drie goed terechtgekomen!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren