Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Voedingsrichtlijn verbetert milieu

Met goede nationale voedingsrichtlijnen kun je niet alleen de gezondheid van de bevolking verbeteren, maar ook het milieu. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Leiden.

In de studie onderzochten ze van 37 landen de voedingsrichtlijnen, slechts vier landen hielden hierbij rekening met de duurzaamheidsaspecten. Nederland is volgens de onderzoekers een positieve uitzondering. Hoewel het milieu geen rol speelt in de meeste voedingsrichtlijnen, hebben ze vaak wel een positief effect op het milieu. Dit komt doordat de meeste richtlijnen adviseren om minder vlees te eten, wat een positief effect heeft op het milieu. “Als je weet dat je eetpatroon ongezond is, heb je nu nog een extra reden om daar verandering in te brengen”, vertelt hoofdonderzoeker Paul Behrens. “Dat kan bijvoorbeeld door dierlijke producten te vervangen door plantaardige producten.” Een sojaburger is bijvoorbeeld een goede vleesvervanger.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren