Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Telefoon schoonmaken

Dat handenwassen belangrijk is, weet iedereen en zeker zorgprofessionals weten dat. Niet iedereen weet dat een mobiele telefoon vaak een bron van bacteriën is. Dus hoe schoon zijn je handen als je een berichtje gestuurd hebt?

Uit onderzoek van Essity blijkt dat onze zorgprofessionals gelukkig niet alleen vaak hun handen wassen, maar ook hun telefoon. Zeventig procent van de zorgprofessionals maakt de telefoon één keer in de maand schoon, ruim vijftig procent één keer in de week en bijna twintig procent zelfs dagelijks. Toch valt er nog wel winst te behalen. Ongeveer 65 procent maakt de telefoon alleen schoon als die zichtbaar vies is, bovendien maken de meeste mensen alleen het scherm schoon. Gertie Eikenaar van Essity benadrukt hoe belangrijk een schone telefoon is: “Als je bedenkt dat mensen hun mobiele telefoon soms wel honderd keer per dag ontgrendelen, dan kun je je voorstellen hoeveel bacteriën zich daar verzamelen. Dan kun je nog zo vaak je handen wassen, als je mobiel niet schoon is, haalt dit weinig uit.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren