Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De slimme Bengalen van Aafke

‘Ze hebben al eens de tv aangezet!’

Het zijn deugnieten, maar zo lief”, zegt de geboren Amsterdamse Aafke van der Hagen (49) over haar acht maanden oude Bengaalse katten Rascal en Linus. “Ze zijn de beste maatjes en vinden het heerlijk om samen te spelen. Nee, ruzie hebben ze eigenlijk nooit. Ze gunnen elkaar het allerbeste, net als twee goede vrienden. En ze zijn heel aanhankelijk”, vertelt de grafisch ontwerper. “Ze lopen me overal achterna, tot in de douche aan toe. Dan gaan ze gezellig zitten wachten tot ik klaar ben. En anders dan de meeste katten vinden ze water heel leuk. Ze houden echt van waterspelletjes!” Maar zo’n speels koppel Bengalen is misschien niet voor alle huishoudens even geschikt. Aafke lachend: “Ze rennen achter elkaar aan door het huis, maken laatjes open en gooien de inhoud op de grond, pakken een wc-rol uit het toilet en gaan er het huis mee door, dat vinden ze geweldig! Zelfs hebben ze al eens via de afstandsbediening de tv aangezet. Ze zijn een keer in de luxaflex geklommen en oh ja, planten in huis moeten er ook aan geloven. Want daar springen ze graag tegenaan… Maar ik kan niet boos op ze worden. Daar zijn ze te lief voor!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren