Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Minder rimpels met gezonde voeding

Gezond eten, met veel fruit en groente, lijkt ervoor te zorgen dat vrouwen minder rimpels krijgen.

Opvallend is dat de mannenhuid zich niet laat beïnvloeden door gezonde voeding. Dit concludeerde Selma Mekic van het Erasmus MC, in een studie onder 2.753 Rotterdamse vijftigplussers. De deelnemers vulden een vragenlijst in, waardoor de onderzoekers het voedingspatroon konden berekenen. Daarnaast werden er 3D-foto’s gemaakt, zodat het percentage rimpels kon worden vastgesteld. “Scoorden deelnemers hoog op gezonde voeding als fruit, groente en vis, en laag op vlees, suikers, verzadigde vetten en alcohol, dan nam het percentage rimpels significant af. Maar alleen bij vrouwen. Bij mannen die gezond eten zien we geen verschil ten opzichte van mannen met een ongezond voedingspatroon”, vertelt Selma Mekic.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren