Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Dag van de verpleging

Op 12 mei is het de dag van de verpleging. En natuurlijk is die datum niet zomaar gekozen. Op 12 mei 1820 werd in Engeland Florence Nightingale geboren. Vandaag de dag inspireert de herinnering aan Nightingale nog steeds verpleegkundigen.

Florence Nightingale is ook bekend onder de bijnaam ‘the lady with the lamp’. Die naam kreeg ze voor haar inzet voor gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856. ’s Nachts deed ze met een lamp de rondgang langs haar patiënten.Hoewel ze één van de eerste opleidingen voor verpleegkundigen oprichtte, een handboek voor verplegers schreef en het gebruik van statistieken in de geneeskunde introduceerde, gaat haar invloed veel verder dan alleen de gezondheidszorg. Nightingale maakte zich ook sterk voor de gelijkheid van vrouwen, voor goed onderwijs en voor inkomenszekerheid voor iedereen. Florence Nightingale wordt daarom ook gezien als grondlegger van de moderne verzorgingsstaat.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren