Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Artsen kiezen vaak verkeerde medicijnen

“Het blijkt dat een behoorlijk deel van de bijna afgestudeerde artsen in Europa momenteel niet goed in staat is om effectief en veilig geneesmiddelen voor te schrijven”, zegt David Brinkman van het VUmc.

“Zo hebben studenten onvoldoende kennis over veel voorgeschreven medicatie. Ook maakten zij regelmatig fouten in geneesmiddelrecepten voor bekende ziektebeelden zoals longontsteking en hoge bloeddruk”. Brinkman oppert voor meer praktische scholing op het gebied van medicatie voor geneeskundestudenten. “Het onderwijs in Europa is nog erg traditioneel. Kennis wordt alleen verkregen via hoorcolleges of zelfstudie. We zagen dat studenten die meer praktijkgericht onderwijs volgden, betere kennis en vaardigheden hadden dan studenten die traditioneel onderwijs volgden”, aldus Brinkman.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren