Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Zelf dementie helpen voorkomen

“We moeten niet wachten op het moment dat we wellicht ooit het middel tegen Alzheimer vinden. Het voorkomen van dementie hebben we namelijk deels ook zelf in de hand”, zegt dr. Sebastian Köhler van het Maastricht UMC+.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat diverse leefstijlfactoren invloed hebben op het risico van dementie. Roken, overgewicht, te hoge bloeddruk en te weinig lichaamsbeweging dragen allemaal bij. Wetenschappers uit Maastricht ontdekten dat er drie leefstijladviezen centraal horen te staan bij de preventie van dementie:

– Blijf nieuwsgierig, houd een doel in je leven,
bijvoorbeeld een hobby.
– Eet gezond, veel groente en fruit.
– Beweeg regelmatig, ga wandelen
of zwemmen, blijf actief.

Dementie is een groeiend maatschappelijk probleem. In de komende 25 jaar wordt in Nederland een verdubbeling van het aantal mensen met dementie verwacht. Dementie is niet alleen een zware last voor de persoon met dementie, maar ook voor diens omgeving. Grote doorbraken in medicijnonderzoek blijven vooralsnog uit. Ondertussen komt de vraag of er ooit een middel gevonden wordt tegen dementie steeds vaker naar voren. Meer informatie is te vinden op de website wezijnzelfhetmedicijn.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren