Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

We slapen al 25 jaar even lang

In de afgelopen 25 jaar is er weinig veranderd in de slaapduur van volwassen Nederlanders. Dit blijkt uit cijfers uit 36 verschillende Nederlandse studies.

Zo’n negentig procent van alle Nederlanders haalt de aanbevolen uren slaap (in de leeftijdscategorie 41-65: 7 tot 9 uur, in de leeftijdscategorie 65+: 7 tot 8 uur). Over het algemeen slapen we naarmate we ouder worden steeds minder. Wat opvalt, is dat tien procent van de 65-plussers minder dan vijf uur per nacht slaapt. Bijna een kwart van de 65-plussers geeft aan te vroeg wakker te worden. Vrouwen hebben over het algemeen meer moeite met slapen dan mannen. In slaap komen is voor twintig procent van de vrouwen een probleem, tegenover maar acht procent van de mannen. Doorslapen is ook een groot probleem voor veel vrouwen. Van de 65-plus vrouwen geeft maar liefst een kwart aan regelmatig wakker te worden ‘s nachts. Opmerkelijk is dat de opkomst van de tv en het gebruik van social media in de slaapkamer niet heeft geleid tot veranderingen in de slaapduur.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren