Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Siamese katten van Desiree

“Het zijn enorme praters en met hun blauwe ogen zijn Siamezen heel mooi”, vindt Desiree Knoop (62) uit Fijnaart. “Uit hetzelfde dorp als Frans Bauer dus”, grinnikt de voormalige taxichauffeur.

Maar voor deze lokale beroemdheid heeft Desiree weinig aandacht. Die gaat vooral uit naar haar Siamese katten Emma (3), Blis (6 maanden) en Yindee (1). “Die betekenen alles voor me. Ik zou denk ik niet meer zonder Siamezen in huis kunnen. Ze hebben een speciaal karakter. Ook al zijn ze vooral in het begin een beetje schuw. Maar zodra je hun vertrouwen hebt gewonnen, ontstaat er een hechte band. Maar Siamezen hebben wel een soortgenootje nodig om zich echt gelukkig te voelen. Tegen elkaar zijn ze heel lief en sociaal. Totaal geen vechtersbazen. Ze zijn eerder speels en enorme praters. Ik praat ook terug natuurlijk. Of ze me verstaan, weet ik niet, maar we voeren hele gesprekken. Ze halen nog net niet de krant uit de bus voor je, maar zouden ‘t misschien best kunnen leren, want het zijn hele slimme, menselijke katten.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren