Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Patiënt moet uit het bed

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een patiënt tachtig procent van de tijd die hij in het ziekenhuis is, doorbrengt in zijn bed.

Vaak kent het liggen op bed geen medische noodzaak. Deze inactiviteit heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid en het herstel van de patiënt. De zorg moet anders worden ingericht voor veel patiënten. De arts komt aan het bed, de tv hangt boven het bed, het eten wordt op bed opgediend. Patiënten van het Radboudumc gaven aan dat ze hierdoor minder bewegingsvrijheid voelen. Kennistekort is ook een belangrijke reden voor de inactiviteit van veel patiënten. Veel mensen denken nog dat bedrust gelijk staat aan veiligheid, terwijl dit vaak niet het geval is.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren