Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Ouderen hebben minder eten nodig

Het Voedingscentrum schreef onlangs een handige uitleg over waarom mensen naarmate ze ouder worden minder eten nodig hebben.

De spiermassa neemt af. Spieren gebruiken meer energie dan vet, waardoor er dus minder energie nodig is. Ouder worden kan ook betekenen dat er minder bewogen wordt, waardoor je minder energie verbruikt. Na je vijftigste verjaardag wordt geadviseerd om wat minder te eten. Bijvoorbeeld door minder koolhydraten te eten, een boterham minder bij de lunch. Er kan niet voorkomen worden dat de spiermassa afneemt, maar dit proces kan wel flink vertraagd worden. Dit wordt gedaan door te blijven bewegen en door voldoende eiwit te eten. Eiwit zit vooral in melkproducten, vlees, vis en vleesvervangers. Voor ouderen van 55 jaar of ouder luidt het advies: beweeg vijf tot zeven dagen per week minstens een halfuur en doe daarnaast minstens twee keer week krachtoefeningen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren