Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Langzaam eten doet afvallen

Mensen die langzaam eten, niet snacken na het avondeten en twee uur voor het slapengaan niet meer eten, zijn slanker dan mensen die dat wel doen.

Dit concluderen Japanse wetenschappers na de analyse van de gezondheidsgegevens van 59.717 van hun landgenoten. De onderzoekers stelden vast dat 45 procent van de ondervraagde snelle eters obesitas had, tegenover dertig procent bij de normale eters en 22 procent van de trage eters. Mensen die minstens drie keer in de week twee uur voor het slapen een maaltijd eten of snacken na het avondeten zijn ook vaak te dik. Dit geldt ook voor mensen die regelmatig niet ontbijten. Bij dit Japanse onderzoek kan wel een aantal kanttekeningen worden geplaatst. Zo rekenen de onderzoekers mensen met een BMI van 25 al tot ‘obees’, terwijl wij in het westen pas bij een BMI van 30 over obesitas spreken. De drempel voor zwaarlijvigheid ligt er lager omdat Japanners gemiddeld kleiner zijn dan mensen in het Westen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren