Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Met meer spieren voorspoedig herstel

In de toekomst kan aan de hand van de omvang van de spiermassa van een patiënt worden voorspeld hoe hij of zij een operatie zal doorstaan.

Arts-onderzoeker Jeroen van Vugt (Erasmus MC) ontdekte dat patiënten met een lage spiermassa na een operatie meer complicaties krijgen, minder snel opknappen en een grotere kans hebben om te overlijden. De spiermassa zegt iets over de gehele conditie van de patiënt: hoe lager de spiermassa, hoe slechter de conditie. “Natuurlijk hangt het verlies van spiermassa samen met de ziekte die mensen hebben, maar de conditie die zij hebben voordat ze ziek worden, is waarschijnlijk ook van invloed. Voldoende beweging, gezonde voeding en gezond gewicht zijn dus niet alleen belangrijk om gezond te blijven, maar ook om beter bestand te zijn tegen ziekten”, aldus Van Vugt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren