Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo

Nederland heeft er een prins bij. De Raad van State velde het eindoordeel na een jarenlange strijd tussen vader (Carlos, zoon van prinses Irene) en de nu 21-jarige zoon (Hugo Klynstra). En die had voor beiden een positief effect.

Hugo, de buitenechtelijke zoon, mag zijn naam wijzigen in De Bourbon de Parme en krijgt daar de titel van prins bij. En Carlos is niet verplicht zijn zoon mee te tellen voor de opvolgingsrechten en hij zal zijn zoon niet hoeven opnemen in het Huis Bourbon Parma. Voor Carlos een belangrijk punt, want alle leden moeten aan de voorwaarden voldoen. Eén ervan, stammen uit een wettig katholiek huwelijk, gaat al niet op voor Hugo. Carlos stelde zich hard op, maar hij voerde vooral verzet vanuit zijn functie als hoofd van de familie. Maar voor de buitenwereld leek het alsof hij zich tegen zijn eigen zoon afzette. Terwijl de werkelijkheid, zo heb ik me laten vertellen, toch net iets anders ligt. Carlos mocht geen contact hebben, omdat Hugo’s moeder Gitte Klynstra (uitspraak Klienstra) dat niet zou willen. Toen Hugo wat ouder was, zocht hij zelf contact met Carlos en werkten de twee aan het opbouwen van een relatie. Uiteindelijk kwam die er tot teleurstelling van beiden niet. Sowieso zijn Carlos en Hugo allebei heel discreet. Tot nu toe hebben ze niets over hun kwestie willen vertellen en de kans is groot dat ze dat nooit zullen doen. In de media werd geschreven dat Hugo van een gewone jongen ineens prins werd, maar feit is dat hij zijn hele leven al bij adel komt. Zijn grootmoeder trouwde voor de tweede keer met graaf Roderik van Rechteren Limpurg, die eigenaar is van vele landerijen en zelfs in een soort kasteel woont. Dat was de plek waar Hugo zijn jonge leven veelal doorbracht en het is mogelijk de plek die hij op een dag zal erven. Want de graaf en gravin kregen samen een zoon, maar er wordt vanuit gegaan dat hij niet voor nageslacht zal zorgen. Als de zoon overlijdt, is Hugo wellicht het enig overgebleven familielid en krijgt de prins een waarlijk koninklijke woning. Groter en mooier dan de knusse woning in de Haagse archipelbuurt waar Carlos met zijn gezin woont.

Koninklijk Huis-deskundige Marc van der Linden volgt voor MAX Magazine de ontwikkelingen binnen de vorstenhuizen op de voet.

Agenda 2018 Koninklijk huis

21 maart
Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn ‘s middags bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs op de Rijksuniversiteit Groningen.

22 maart
Prins Pieter-Christiaan is jarig, hij wordt 46 jaar.

23 maart
Willem-Alexander, Máxima en Margriet ontvangen ‘s middags de medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Winter-spelen op Paleis Noordeinde in Den Haag.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren