Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

High Society in Rijks

Stralend middelpunt van de tijdelijke tentoonstelling ‘High Society’ in Rijksmuseum Amsterdam zijn Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit.

De spectaculaire huwelijksportetten zijn gerestaureerd en worden nu voor het eerst samen aan het publiek getoond. Ze maken deel uit van een selectie met 35 levensgrote formele portretten van vooraanstaande burgers, stuk voor stuk geschilderd door beroemde kunstenaars uit de hele wereld. De meeste geportretteerden zijn rijk uitgedost, waarmee de tentoonstelling ook een overzicht geeft van vier eeuwen mode. Prenten en tekeningen uit de eigen collectie laten aanvullend zien wat zich in de betere kringen achter gesloten deuren afspeelde: feesten, drinken, gokken en heimelijke bezoeken aan bordelen en boudoirs. nai010 Uitgevers heeft bij de expositie een boek op de markt gebracht.

8/3-3/6
rijksmuseum.nl
020-6747000

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren